Kļūda Streļčenoks • IR.lv

Kļūda Streļčenoks

4
Aivars Ozoliņš

Amata saglabāšanai KNAB priekšnieks pārvērš biroju par politisko cīņu lauku

Valdības meistarošana aizbīdījusi ēnā citu krīzi – konfliktu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Pēdējā mēneša laikā šis konflikts, kas līdz tam it kā bija bijis starp biroja vadītāju Jaroslavu Streļčenoku un viņa vietnieci Jutu Strīķi, ir pacelts kvalitatīvi jaunā pakāpē. Biroja priekšnieks izvēlējies taisīt politiku. 

Varbūt Streļčenoks bija cerējis atrisināt ieilgušo konfliktu pa valdības veidošanas un gadumijas burzmu, kad 20.decembrī atlaida Strīķi no darba. Taču Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 7.janvārī atcēla viņa rīkojumu. Juristi, kuri premjerministra uzdevumā izvērtēja dokumentus, bija konstatējuši, ka Streļčenoka lēmums bijis prettiesisks. Arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir atzinis, ka Strīķes atlaišanā pieļauti vairāki tiesiski pārkāpumi un Streļčenoka rīkojums bijis nelikumīgs.

Tomēr 14.janvārī KNAB priekšnieks vēlreiz atlaida savu vietnieci. Un paziņoja, ka Dombrovska lēmums atcelt viņa rīkojumu bijis «politisks». Piedāvāja arī savas «versijas un pārdomas» – Strīķes palikšana amatā esot svarīga premjerministra partijai, un Dombrovskis savu lēmumu par viņa rīkojuma atcelšanu varētu būt pieņēmis, «lai slēptu kāda veida informāciju».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu