Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Sācies arī «šprotu karš» Krievijā
– patērētāju aizsardzības dienests Rospotrebnadzor apturējis Latvijas uzņēmuma Kolumbija šprotu partijas tirdzniecību, no tirdzniecības izņemot 24 000 kārbu. Dienu iepriekš par pretenzijām pret Latvijas šprotēm paziņoja Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests, vēršoties pret uzņēmuma Rānda produkciju.

Patēriņa cenu vidējais līmenis 2013.gadā saglabājās iepriekšējā gada līmenī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Pērn decembrī, salīdzinot ar 2012.gada decembri, cenas samazinājās par 0,4%. Lielākā ietekme uz cenu samazinājumu gada laikā bija siltumenerģijas cenu kritumam (par 8,5%), kas kopējo patēriņa cenu līmeni samazināja par 0,4 procentpunktiem, un degvielas cenu kritumam (par 3,8%), kas kopējo patēriņa cenu līmeni samazināja par 0,2 procentpunktiem. Arī pasaules naftas cenas gada laikā samazinājās par 3,4%.

Ekonomikas ministrija par prettiesisku atzinusi būvsertifikātu apturēšanu Zolitūdes Maxima projektā iesaistītajiem, jo Latvijas Būvinženieru savienība (LBS) tos varot tikai anulēt. LBS ir gatava anulēt sertifikātus tikai diviem no septiņiem speciālistiem – sabrukušās Maximas konstruktoram Ivaram Sergetam un ekspertīzes veicējam Andrim Gulbim. Viņu abu vārdi pavīdējuši kādas citas nelaimes sakarā – 2011.gadā sabrukušā rūpnīcas Cemex angāra projektā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu