Tautumeita uz kalna • IR.lv

Tautumeita uz kalna

2
Sanita Upleja

Vecos un vienkāršos simbolos slēpjas stipras un mūsdienīgas vērtības

Šonedēļ no aprites pilnībā aizejot latiem un no mūsu rokām izslīdot pēdējiem lašiem, govīm un ozoliem, šķietamo zaudējuma sajūtu lielā ieguvumā vērtīs ne tikai daiļā tautumeita uz spožajām eiro monētām, bet arī durvis tikko vērusī Gaismaspils

Gan jaunā, spožā Milda, gan stikla un tērauda kalns likteņupes Daugavas krastā ir tik simboliski piesātinātas lietas, ka nevilšus var radīt arī jūtu pārsātinājuma iespaidu vēsa aprēķina, prāta spēļu un saimnieciska izdevīguma pilnajā laikmetā, kad dažādu simbolu nozīme pamazām izplēn vai tiek apzināti deldēta.  

Tomēr brīdī, kad, ieviešot eiro un šogad maijā atzīmējot Latvijas desmitgadi Eiropas Savienības saimē, esam nogājuši noteiktu ceļa posmu un meklējam jaunu vadzvaigzni, ir vērts īpaši ielūkoties savas tautas dvēseles dzīlēs un tieši tur rast spēku un apņēmību jaunu mērķu sasniegšanai un nākamo izaicinājumu pārvarēšanai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu