Rīgas noturīgākais pop-up restorāns Albertvilla savu 20.maltīti atzīmē ar luksusa vakariņām studiju laika noskaņās
Mūsu mīļie, uzticamie! Esat gana ilgi gaidījuši, lai saņemtu ziņu par to, ka Albertvillas pop-up* restorāns būs! Šāda vēsts ieripoja manas kolēģes e-pastā kādā parastā darbdienā pagājušā gada decembrī. Virtuālie pavāri vilināja nākamās svētdienas vakarā «baudīt īpašu maltīti, skaistu skatu, lielisku kompāniju un atcerēties vecos, labos studentu laikus». Restorāns «tuvās Rīgas» robežās būšot sa-sniedzams arī bez transporta, atvērts gan tikai noteiktā dienā un laika intervālā – no plkst.18.30 līdz 22. E-pastam pievienota minimālistiska, bet glīti dizainēta ēdienkarte: viesiem piedāvāta Albertvillas īpašā uzkoda, kaltētu baraviku zupa Albertvillas gaumē, medījumu gaļas asorti ar rudens dārzeņiem, ķirbju, viskija un siera kūka un, protams, glāze sarkanvīna. Viss kopā par 16 latiem.
Sācies dzīvokļa virtuvē
Kolēģe, kurai jau ir pieredze ar šo Latvijas restorānu datubāzēs neatrodamo svešzemju vārdā nosaukto ēstuvi, runā par to aizdomīgi sapņaini un nekritiski kā par pirmo mīlestību. Ēdienkarte ir apetīti rosinoša, cena – pieņemama. Taču kurš trakais, zinot, ka priekšā stāv gada nogales ballītes, pēc nogurdinošas darba nedēļas vēderprieku vārdā izvēlēsies nezināmu kompāniju nezināmā vietā un sarunas par tālajiem studiju gadiem, ja Rīgas lieliskajā restorānu piedāvājumā pašlaik var atrast ēdienus visām gaumēm – pirms veikt žurnālistisku eksperimentu, atļaujos kļūt skeptiska.
Kolēģe mani tomēr piesaka vakariņām Albertvillas e-pastā (jāizlemj nekavējoties, jo restorāna «kontaktu listes» biedri brīvās vietas izķerot zibenīgi).
Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:
Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.