Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš ir nelokāmi pārliecināts par savas klātbūtnes nepieciešamību Soču olimpiskajās spēlēs, lai gan nu jau ir skaidrs, ka sešu lielvalstu līderi, kas ietilpst tā saucamajā lielajā astotniekā, nepiedalīsies Soču olimpiādes atklāšanā. Lielajā astotniekā, kura vadību no jaunā gada uzņemas Krievija, ir Lielbritānija, Vācija, Itālija, Kanāda, ASV, Francija un Japāna. Pēdējos atteikumus piedalīties Sočos devuši Japānas premjerministrs Sindzo Abe un Kanādas valdības galva Stīvens Hārpers. Britu premjers, ASV, Vācijas un Francijas prezidenti jau iepriekš informēja par citiem plāniem šajā laikā.

Otrreizējai caurlūkošanai parlamentam prezidents Andris Bērziņš nodevis Saeimas vēlēšanu likuma grozījumus. Tie paredzēja, ka turpmāk parlamenta vēlēšanās varēs nobalsot iepriekš, savu balsi nododot glabāšanā.

Vienotības un Reformu partijas (RP) līderi vienojušies par kopīgu sadarbību, startējot 12.Saeimas vēlēšanās. Vienošanās par sadarbību paredz veidot koordinācijas padomi, kura lems par abām Saeimas frakcijām saistošiem lēmumiem. Abu partiju valdes ir apstiprinājušas vienošanās memorandu, taču to oficiāli parakstīt paredzēts pēc 4.janvāra. Iecerēts līdz 18.janvārim kopīgi izstrādāt un abu partiju statūtos apstiprināt izvērstu kopdarbības plānu un tā īstenošanas ceļa karti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu