Apņemšanās 2014 • IR.lv

Apņemšanās 2014

4
Aivars Ozoliņš

Politiķi varētu pārstāt uzskatīt vēlētājus par nesaprātīgiem bērniem

Gadumija ir tikpat labs laiks kā jebkurš cits, kad apņemties izdarīt jaunus, pabeigt vecos vai sākt darīt līdz šim vienmēr atliktos darbus. Tomēr tieši Jaungadā pieņemts novēlēt citiem un sev visādu apņemšanos un sapņu piepildīšanos. Privāti mērķi ir katra paša ziņā. Bet ko varētu novēlēt, lai apņemas izdarīt politiķi, kuru lēmumi skar katru no mums? 

Šķiet, ka galvenais būtu, lai pārstāj uzskatīt vēlētājus par nesaprātīgiem bērniem brīnumu gaidās. Īstermiņa ieguvumi no dažu apmuļķošanas ilgtermiņā neatmaksājas.

Jau iepriekšējā gada pašā nogalē redzējām vienu svarīgu politisku apņemšanos, kas saistīta ar nākamā gada galveno notikumu – 12.Saeimas vēlēšanām. Vienotība un Reformu partija apņēmās veidot kopēju, proti, Vienotības sarakstu vēlēšanām. Līdz ar to var uzskatīt, ka RP, kas pirms divarpus gadiem ielauzās Latvijas politikā uz prezidenta Valda Zatlera «rīkojuma nr.2» viļņa, ir apņēmusies pēc vēlēšanām vairs nebūt. Saprātīgs lēmums, kas ļaus vismaz dažiem partijas pārstāvjiem turpināt politiķa karjeru. Un arī loģisks, kad jau partijas ļaudis tā arī nebija sadūšojušies paši sev un sabiedrībai atzīt, kāpēc sākotnēji tik dedzīgie atbalstītāji no viņiem novērsušies tik neatgriezeniski.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu