Prast laimi • IR.lv

Prast laimi

2
Nellija Ločmele

 

Kā tikt pie laimes bez Lāča? Jautājums tieši laikā gada sākumā, kas skaidri apstiprina – bīnumi nenotiek, ja tikai sēž un tos gaida. Ne mājās, ne valstī.

Valstī Ziemassvētki nenesa brīnumainu KNAB ielaistā augoņa dziedēšanu. Tieši otrādi, absurda teātrī jauns cēliens – biroja priekšnieks Streļčenoks, kura darbam vērtēšanas komisija nesen deva zemāko sekmīgo atzīmi «C», vienpersoniski novērtēja vietnieci Strīķi ar nesekmīgo «D» un pēc 10 gadu darba atlaida kā uzticību zaudējušu.

Tagad demisionējušajam premjeram beidzot jāpievēršas KNAB, jo problēma pārrūgusi biroja robežas. Jautājums nav tikai par pretkorupcijas iestādes darbspējīgumu, bet to, kādas vērtības un tikumi īsti ir cieņā valsts pārvaldē: vai rullē Šķēles instrukcijas meklēt «lielāko kretīnu», vai tomēr godīgums un kompetence? Zolitūdē redzējām, ar ko beidzas kaucošas avārijas signalizācijas atslēgšana – šo kļūdu nedrīkst atkārtot ar KNAB.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu