Nervozs ceļš uz virsotni • IR.lv

Nervozs ceļš uz virsotni

4
Samsung vadītājs Ļi Kunhi ar sievu un pavadoni kādā publiskā pasākumā Seulā šāgada 28.oktobrī.

Dienvidkorejiešu konglomerāts Samsung jau labu laiku elektronikas modes preču tirgū samierinājies ar statusu «vienmēr otrais». Tagad tas sāk izrauties līderos, bet ar aukstiem sviedriem 

Šis vīrs ir izveidojis visveiksmīgāko, visapbrīnotāko un visiebiedējošāko biznesu Āzijā –  pērn šis milzenis bija viens no ienesīgākajiem pasaulē, nopelnot 22 miljardus dolāru. Bet kas priekšniekam pēc tā bija sakāms saviem darbiniekiem? «Jums jāstrādā vēl labāk!»

Citas kompānijas droši vien teiktu suminājuma vārdus pēc kārtējā izcili aizvadītā gada. Bet ne Samsung. Elfam līdzīgais un ietiepīgais Ļi Kunhi šo Dienvidkorejas ražošanas grupu ir pārveidojis no otršķirīga mājsaimniecības ierīču ražotāja par pirmrindnieku elektronikas biznesā. Aiz viņiem, rijot silīcija putekļus, ir iepalikuši daudzi konkurenti. Tajā pašā laikā neviens no 470 tūkstošiem Samsung darbinieku nesaņēma pat uzslavējošu papliķēšanu pa muguru. Toties viņu boss šāgada jūnijā uzņēmuma darbiniekiem izsūtīja e-pasta vēstuli, stingri mudinot uzlabot savu sniegumu.

«Virzoties uz priekšu, mums ir jāpretojas pašapmierinātībai un domām, ka esam pietiekami labi, jo tas mūs kavē kļūt vēl labākiem,» rakstīja 71 gadu vecais Ļi. Samsung vadībai, viņš teica, ir «jāatsāk sasniegt diženākus mērķus un ideālus».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu