Strādāt no sirds un labi • IR.lv

Strādāt no sirds un labi

7
AmberCro dibinātāji Jūlija Gabrušenoka un Dzintars Sarkanbiksis.
Gunita Nagle

Dzintars Sarkanbiksis un Jūlija Gabrušenoka savu klīnisko pētījumu uzņēmumu AmberCro izveidoja tikai pēc tam, kad jau zināja, kas būs viņu biznesa galvenā vērtība. Tā ir kvalitāte

AmberCro ir ģimenes uzņēmums, uzsver Dzintars Sarkanbiksis. To vada vīrs un sieva, vēl vairāk – teju puse no 25 uzņēmuma darbiniekiem ir radinieki. Gandrīz visi Rīgas birojā strādājošie! Turklāt katrs no viņiem pusotru, divus gadus tika gatavots darbam klīnisko pētījumu jomā tā, lai strādātu tieši pēc AmberCro kvalitātes kritērijiem. Itālijā šāda darba organizācija būtu pilnībā pieņemama, toties Latvijā tā var šķist vismaz dīvaina. Tomēr uzņēmuma septiņu darbības gadu laikā Dzintars un Jūlija pārliecinājušies, ka savu komandu veidojuši pēc pareiziem principiem un tikai tā varējuši panākt, ka tiek īstenota uzņēmuma stratēģija, kurā ir trīs galvenās vērtības – nemainīgi augsta kvalitāte, uzticamība un lojalitāte.

Vispirms bija darbs

Daudz darba, stāsta Dzintars. Jau pirms kompānijas nodibināšanas 2007.gada aprīlī Jūlija strādāja par klīnisko pētījumu speciālisti. Kad iepazinās ar Dzintaru un abi nolēma strādāt neatkarīgi no saviem darba devējiem, drīz vien atklājās, ka Jūlija un Dzintars spēj strādāt tieši tā, kā vēlas pasūtītāji – ļoti precīzi, augstvērtīgi, katrai ķibelei pretī liekot risinājumu. Pasūtījumu bija tik daudz, ka divatā vairs nebija iespējams tikt galā ar darba apjomiem. Tikai tad Dzintars un Jūlija apjauta, ka nepieciešams dibināt savu uzņēmumu, kuram jau pirms izveidošanas bija skaidra stratēģija vismaz vienam gadam – mērķi, darbības pamatprincipi un vērtības.

Tagad AmberCro vadība ir pārliecināta, ka uzņēmumu var veidot tikai tādā jomā, kuru tās dibinātāji pārzina līdz sīkākajām niansēm. Dzintars un Jūlija zina klīnisko pētījumu izstrādes procesu no pirmā brīža, kad pasūtītājs izrāda interesi, līdz tā izvērtēšanas pēdējam mirklim. Tas viņiem ļāvis būt drošiem, pašpārliecinātiem un atklāt visiem interesentiem to, kā AmberCro strādā. Neviens darbinieks neko nestāsta par sadarbības partneriem un pašiem pētījumiem, kas ir komercnoslēpums, taču visa pārējā informācija par uzņēmuma pieredzi, novērtējumu, darbības pamatprincipiem izlasāma mājaslapā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu