Sacensība ar sevi • IR.lv

Sacensība ar sevi

8
Dace Helmane

 

Analizējot paša pirmā ilgtspējas indeksa rezultātus un ar dalībniekiem pārrunājot tā iespējamo attīstību, kļuva skaidrs – pavisam drīz ekspertiem būs jāsāk darbs pie līdzīga novērtējuma instrumenta mazajiem uzņēmumiem. Četrus gadus ilgtspējas indeksā varēja piedalīties ikviens Latvijā reģistrēts uzņēmums, tāpēc bieži vien šo instrumentu izmantoja arī mazie un pat mikrouzņēmumi, kuriem prasības lielākoties izrādījās daudz par augstu. Apzinoties, ka arī mazajiem ražošanas, tirdzniecības un citu nozaru uzņēmumiem ir svarīgi iegūt objektīvu pārskatu par savu darbību un nepieciešamajiem uzlabojumiem, jau šogad tiem piedāvājam jaunu iespēju – atbildīga biznesa novērtējumu.

Ikvienas organizācijas un uzņēmuma ilgtspēja balstās atbildībā pret sociālajiem, vides un ekonomiskajiem aspektiem. Līdzīgi kā ilgtspējas indeksā, arī atbildīga biznesa novērtējumā visi šie aspekti ir ietverti kritērijos, kas sadalīti piecās būtiskās sekcijās: stratēģija, darba vide, tirgus attiecības, vide un sabiedrība jeb vietējā kopiena.

Šo pašvērtējuma instrumentu bez maksas divas reizes gadā varēs izmantot ikviens Latvijā reģistrēts uzņēmums, tomēr pirmām kārtām tas domāts uzņēmumiem, kuru darbinieku skaits nepārsniedz 50. Lai atvieglotu vērtējuma veikšanu, kā arī nodrošinātu pieeju arvien aktuāliem datiem par vidējo visu dalībnieku sniegumu, rīks darbosies tiešsaistes režīmā interneta vietnē Ilgtspeja.lv.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu