Zolitūdes valdība • IR.lv

Zolitūdes valdība

5
Aivars Ozoliņš

Valdības veidošana nedrīkst aizēnot Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu

Pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpās premjerministrs Valdis Dombrovskis un viņa valdība, taču jaunas valdības veidošana diemžēl aizēnos pašlaik vissvarīgāko – šīs traģēdijas apstākļu noskaidrošanu. Tagad politiķi veltīs galvenos spēkus un resursus valdības sastiķēšanai, nevis Maximas veikala jumta sabrukšanas iemeslu izvērtēšanai un pēc iespējas pilnīgas izmeklēšanas nodrošināšanai. Tā ir nevainīgu upuru piemiņas zaimošana. Tā būs uz cilvēku dzīvību rēķina taisīta politika.

Atkāpdamies no amata, Dombrovskis pasargāja no morāla bankrota Latvijas politisko vidi un palīdzēja tai saglabāt elementāra cilvēcīguma un piedienīguma izskatu. Latvija būtu dzīvošanai ļoti neomulīga valsts, ja šeit neviens neuzņemtos nekādu atbildību par 54 cilvēku nāvi, ko izraisījusi cilvēku, nevis nepārvaramu dabas spēku radīta katastrofa. 

Diemžēl neviens cits to nav uzņēmies. Taču no visām amatpersonām, kuras ir atbildīgas par notikušo, Dombrovskim bija vismazāk iemeslu teikt, ka, «ņemot vērā to, ka pašlaik ir nepieciešama valdība (..), kas spēj risināt to situāciju, kas ir izveidojusies valstī, paziņoju par savu atkāpšanos no Ministru prezidenta amata, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu