Zelta pelēkais • IR.lv

Zelta pelēkais

2
Nellija Ločmele

 

Kopš liktenīgā vakara Zolitūdē, kas izpostīja desmitiem ģimeņu dzīves un atņēma sirdsmieru diviem miljoniem, aizvadītās nedēļas nav nesušas drošību un mierinājumu.

Haosa aina, kas atklājās Maximas drupās, vēršas plašumā, vairojas liecības tam, cik pretrunīga un arī pretīga var būt cilvēku rīcība pat tik milzīgas traģēdijas ēnā. Krāpnieki, kas internetā medī ziedojumus. Uzņēmēji, kas nokrata atbildību vai cenšas nobēdzināt mantību. Amatpersonas, kas iesprūdušas savos krēslos.

Piedevām, ir arī valdības krīze, jo premjers un prezidents ar asu cirtienu ir piebeiguši agonējošo koalīciju. Premjera demisija, uzņemoties «politisko atbildību» par Zolitūdes upuriem, ir piešķīrusi konkrētu jēgu šai vārdu kombinācijai, kam Latvijā parasti ir tukša skaņa. Tomēr naivi būtu domāt, ka politikā tāpēc sācies jauns ētikas laikmets. Pietiek palūkoties uz Rīgas domi, lai šādas ilūzijas novīstu kā puķes uz bojāgājušo kapiem. Nav ne jausmas, kādus politikas uzlabojumus nesīs valdības maiņa. Ja koalīcijas paplašināšana nevis mazinās, bet vairos slēptu interešu ietekmi uz lēmumiem, priekšvēlēšanu gads var izrādīties liktenīgs ikvienai no partijām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu