Sapnis par ideālu somu • IR.lv

Sapnis par ideālu somu

6
Ernestam Sabīnem nav profesionālas izglītības modes dizainā. Viņš studējis mākslas vēsturi un biznesu.
Māris Diņģelis

Pasaulē populārais vīriešu stila žurnāls GQ Ernestu Sabīni (34) šogad atzina par vienu no labākajiem jaunajiem vīriešu modes dizaineriem Amerikā. Šajos Ziemassvetkos īpašu modes projektu Ernests īsteno arī savas mammas dzimtenē Latvijā

Uz Ņujorkas Piektās avēnijas pusceļā starp diviem tūristu iecienītiem debesskrāpjiem – 103 stāvus augsto Empire State un 1902.gadā celto slaiko Flatiron «vecenīti» – jānogriežas pa labi. Vienā krustojuma stūrī aiz ķieģeļu nama logiem redzamas pie šujmašīnām salīkušas sievietes. Gluži vai neticams skats, zinot, ka Piektā avēnija ir viena no dārgākajām ielām pasaulē. Kā šādas nelielas fabrikas vispār var atļauties īri lielpilsētas centrā?!

Tiesa, dārgo veikalu un biroju posms atrodas krietni tālāk uz ziemeļiem, bet šai šķērsielai toni gribot negribot nosaka uz trotuāra stāvošais avīžu automāts ar jaunāko China Daily numuru un mazas bodītes ar kodīgi sarkanām izkārtnēm. Vienā var nopirkt Āzijā saražotas rotaļlietas par dažiem dolāriem. Citai piestāvētu devīze «viss, ko vien sirds vēlas» – vitrīnā sakrautas lētas segas, apakšbikses, iešļūcenes ar plastmasas gerberām, lietussargi un tūbiņas ar intriģējošu etiķeti «organiskā majonēze matiem».

Turpat līdzās arī ieeja desmit stāvu namā ar lēni un smagi elsojošu liftu. Pie ārdurvīm sēdošais sargs par manis taujāto Ernestu Sabīni neko nezina, bet 4.stāvā varot satikt Ernestu Aleksandru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu