Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Sacīkste
Kristīne Simsone

 

oooo Sacīkste / Rush. Biogrāfiskā drāma par 70.gadu F1 pilotiem – bezatbildīgo pleiboju Džeimsu Hantu un izcilo racionālistu Nikiju Laudu ir ne tikai sporta filma ar teicamu spriedzes dramaturģiju, bet arī saistošs un daudzšķautņains sīvas konkurences kā vitāla dzinējspēka portretējums. Holivudas lielstudijām, kas nepiekrita lenti finansēt, būtu no kā pamācīties – šādi izskatās saturīgs un baudāms kino. No 29.novembra.

ooo Brīvdienas Parīzē / Le Week-End. Notinghilas režisora Rodžera Mišela jaunākais veikums ir netipiska romantiskā komēdija. Atšķirībā no «labo sajūtu» (feel good) komēdijdrāmām šis stāsts par ilgā laulībā nodzīvojuša pāra ceļojumu uz Parīzi ir brīžam līdz smeldzīgumam drūms un pat skatītājam neērtu attiecību caurstrāvots. No 29.novembra.

ooo Mīlas karalis / The Look of Love. Režisora Maikla Vinterbotoma daudzsološā sadarbība ar talantīgo britu aktieri Stīvu Kūganu ir rezultējusies glancēti dekoratīvā filmā. Lai cik rafinēta būtu bagātības, kailu sieviešu un kokaīna pieblīvētā vizualitāte, britu erotisko naktsklubu, teātru un izdevumu turīgā īpašnieka Pola Reimonda dzīvesstāsta sižetiskajā atspoguļojumā pietrūkst fokusētības. Virspusējs pastāsts par to, ka «laimi par naudu nenopirksi».  Splendid Palace no 29.novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu