Smadzeņu industrija • IR.lv

Smadzeņu industrija

2
Mūsu galvenais resurss ir nevis datori, bet cilvēki, kas pie tiem sēž, saka Tieto Latvia valdes priekšsēdētājs Elmārs Gengers.
Aivars Kļavis

Latvijas IT kompānijas Tieto Latvia izstrādāto maksājumu karšu risinājumu izmanto 400 finanšu institūcijas 33 valstīs, un analītiķi to vērtē kā vienu no līderēm pasaulē

Programmatūras izstrāde ir viena no jomām, kur produkts tiek radīts no nekā, tāpēc mūsu galvenais resurss ir nevis datori, bet cilvēki, kas pie tiem sēž. «Precīzāk – viņu smadzenes,» saka Tieto Latvia valdes priekšsēdētājs Elmārs Gengers. Pašlaik kompānijā ir vairāk nekā 700 darbinieku, un pēc strādājošo skaita tas ir viens no lielākajiem uzņēmumiem valstī, atpaliekot vienīgi no tādiem gigantiem kā Latvijas dzelzceļš vai Latvenergo. Bet klientu vidū Latvijā vien ir trīs ministrijas (Ekonomikas, Zemkopības, Izglītības un zinātnes), Valsts zemes dienests, Lauku atbalsta dienests, gandrīz visa enerģētikas un komunālo pakalpojumu nozare, ko pārstāv Latvenergo, Latvijas gāze un Rīgas ūdens. Tomēr vietējā tirgū izmanto tikai ceturto daļu no Tieto Latvia piedāvātajiem IT risinājumiem un pakalpojumiem – pārējie 77% tiek eksportēti.

Pasauli iekarojušais karšu risinājums Card Suite ir tikai viens no produktiem vienā no deviņiem darbības virzieniem, kas pērn uzņēmumam nodrošināja vairāk nekā 24 miljonu latu apgrozījumu.

Alise 800 bibliotēkām

«Tātad galvenais ražošanas līdzeklis šajā nozarē esam mēs paši,» turpina Elmārs, un tieši tas nosakot visu pārējo. Arī to, kā 90.gadu sākumā Latvijā radās šī nozare. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu