Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Tā dullā Strengas dēļ jeb Vasara ar zelta teļu
Kristīne Simsone

 

oooo Tā dullā Strengas dēļ jeb Vasara ar zelta teļu. Režisores Līgas Gaisas dokumentālā lente ir saistošs, dzīvīgs un ārkārtīgi labestīgs stāsts par aktiera Jura Strengas, kā izrādās, teju desmit gadus rīkoto operas festivālu jeb «pagalmteātri», kā to dēvē aktieris – viņš klasisko operu iestudējumos aicina piedalīties Klapkalnciema iedzīvotājus. Šēnberga un Verdi operu iestudēšanu caurstrāvo cilvēciskums un labdabīga humora ainas – filma ir sirsnīgs pārspriedums par mākslas neatsveramo saistību ar ikdienu. Pirmizrāde kinoteātrī Splendid Palace 5.novembrī plkst.18.30

ooo Mačete nogalina / Machete Kills. Roberta Rodrigesa otrais pilnmetrāžas piegājiens skarbā antivaroņa Mačetes (Denijs Treho) piedzīvojumu hronikai nav ne uz pusi tik saistošs kā iepriekšējā, 2010.gada lente. Apzinātā B kategorijas filmu sliktās kvalitātes un lēto triku stilistika nekur nav pazudusi un, domājams, turpinās sajūsmināt Rodrigesa kvēlākos pielūdzējus, taču, skatoties filmu, neglābjami piemeklē sajūta, ka uz ekrāna redzamais ir kādreiz smieklīga joka otrais uzlējums. Citādi viss pa vecam – Mačete sit, griež, dur un ir nemainīgi neuzveicams. Starp citu, viens no filmas producentiem ir arī pašmāju mecenāts Boriss Teterevs. No 1.novembra.

Tors: Tumsas karaļvalsts / Thor: The Dark World. Lieliskā aktiera Keneta Branaga uzņemtā 2011.gada supervaroņu gabala Tors turpinājums. Uz Marvel komiksa balstītās filmas režisors šoreiz ir seriālus veidojušais Alans Teilors (Soprano ģimenes un Pagrīdes impērijas epizodes). Ārzemju prese filmai piedēvē ievērojamas devas humora un, par spīti oriģinalitātes trūkumam, sauc to par kvalitatīvu, meistarīgi izveidotu lielkalibra izklaidi, pār kuru valda pievilcīgā aktiera Krisa Hemsvorta šarms. Neesmu redzējusi. No 1.novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu