Strupceļš • IR.lv

Strupceļš

4
Inese Voika

KNAB vadītāja darbības kopaina liecina par nespēju nest amata pienākumus

Patinot filmu atpakaļ uz 2011.gada novembri, kad Jaroslavu Streļčenoku atzina par labāko konkursā uz KNAB priekšnieka amatu, dzirdēsit Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Kažociņu sakām: «Viņam ir stiprs mugurkauls» un citu komisijas locekļu teikto, ka Streļčenokam tiek dots liels uzticības kredīts. Konkursa komisijā bija nopietna diskusija, vai Streļčenoks varēs vadīt biroju. Svaru kausi sliecās uz to, ka jādod KNAB iespēja strādāt ar jauno vadītāju pēc mokošā Normunda Vilnīša laika. Streļčenokam bija kolēģu uzticība, ievēlot viņu par ētikas komisijas vadītāju. Tomēr īstas vadības pieredzes un iemaņu nebija.

Tagad, pēc diviem gadiem, mēs redzam, ka Streļčenoks nav spējis mācīties. Nav spējis izdarīt to, ko solīja pēc apstiprināšanas – uzlabot atmosfēru birojā, lai darbiniekiem dotu impulsu tālākam darbam korupcijas novēršanā un apkarošanā. Tieši pretēji – biroja darbs atkal ir daļēji paralizēts, un tā ir biroja priekšnieka tieša atbildība.

Pēdējie atklājumi, darbojoties valdības izveidotajā komisijā par KNAB darbības normatīvo aktu uzlabošanu, sagrāva manas pēdējās cerības par Streļčenoka spēju paveikt iecerēto. Lielāko daļu no komisjas atzinuma aizņem KNAB iekšējo dokumentu uzskaitījums, kas zaudējuši spēku vai neatbilst citām likuma prasībām. Te nu bija Streļčenoka pirms diviem gadiem pasludinātā apņēmība ieviest birojā kārtību!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu