Birojs viensētā • IR.lv

Birojs viensētā

4
Šai bildei IT darbinieks Agris Straujups pozē, tomēr svaigā gaisā apsēsties ar klēpjdatoru gadoties arī ikdienā. «Pēc pilsētas esam dabūjuši tieši to, ko gribējām. Vairāk laika savām domām,» Agris saka. Televizorā ģimene skatoties tikai filmu ierakstus, ziņām ātri pārslīd datorā. «Nekas jau īpaši tur nemainās. Kāds kādam palīdzējis vinnēt konkursā, kāds atkal pieķerts kukuļņemšanā.»
Ieva Puķe

Uz dzīvi dziļos laukos, tomēr profesionāli – Rīgā? Tā dēvētais attālinātais darbs Lindai Krūmiņai, Ilzei Mežniecei un Agrim Straujupam bijusi mērķtiecīga izvēle

Viņi dzīvo katrs savā Latvijas reģionā. Agris – Kurzemē, Ilze – Latgalē, Linda – Vidzemē. Bet viņi visi atstājuši mājokļus Rīgā un Pierīgā, lai kopā ar ģimeni pārceltos uz lauku mājām ārpus ciematu centriem. Tomēr paļāvību, ka papildus dārzam un kūtī izaudzētajam ģimenes iztikas grozā ieplūdīs skaidra nauda, devis līdzi paņemtais, ar internetu un datoriem saistītais darbs. Mobilo tehnoloģiju laikmetā tas ir pilnībā iespējams, viņi atbild bez vilcināšanās.

Aitu gans no Variebas, – ieraugot šādu parakstu zem interneta lapu veidotāja un administratora Agra Straujupa e-pasta, klients reiz esot apjautājies, vai viņš tomēr nevar runāt ar kādu augstāka līmeņa kolēģi, ar bosu. Agris, kurš pirms pārcelšanās uz laukiem patiešām bijis lielais boss – izpilddirektors IT uzņēmumā Rīgā -, atstāstot šo epizodi, nekomplekso, bet izplūst sirsnīgos smieklos. «Aitu gans» Latvijas lauku nostūrī, kura nosaukumu lielākā daļa cilvēku nekad nav dzirdējuši – tāda ir viņa atbilde ilgu gadu darbam pilsētas birojā: septiņas dienas nedēļā, 12-15 stundas dienā.

Agris ir uzaudzis Rīgā, viņa sieva Ieva Līpīte – Jūrmalā. Abi strādājuši galvaspilsētā, bet jau pirms lauku epopejas pārcēlušies uz mājiņu Plakanciemā. Sirds vilkusi vēl tālāk, uz vēl lielāku plašumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu