Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Pret Rīgas domes ieceri šķirot sabiedriskā transporta biļešu pircējus
Satversmes tiesā vērsies Tartu universitātes mācībspēks Mārtiņš Kaprāns. Viņš apstrīd domes lēmuma atbilstību cilvēka pamattiesībām, ja citās Latvijas pašvaldībās deklarētiem cilvēkiem Rīgā prasīs dubultu maksu par braukšanu sabiedriskajā transportā. Savukārt portālā Manabalss.lv iniciatīvas grupa savākusi vairāk nekā 10 000 parakstu pret šo domes lēmumu un to iesniegusi Saeimā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) apturējis Valsts reģionālās attīstības aģentūras līguma slēgšanu par apmācību Latvija.lv platformas lietošanai. Valsts gatavojās pirkt apmācību pakalpojumus, kuru vidējā cena par astoņu cilvēku grupu ir vairāk nekā tūkstoš latu stundā, kas nozīmē, ka stundas likme ir reizes trīs četras augstāka par standarta apmācību tirgus cenu.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores amatā apstiprināta Ināra Pētersone, kuru virzīja finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība). Pētersone nodokļu jomā strādā kopš 1995.gada. Gandrīz 15 gadus viņa vadījusi VID struktūrvienības, kuru darbs saistīts ar audita un nodokļu kontroles organizēšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu