Ar braucēju spiedienu • IR.lv

Ar braucēju spiedienu

1
Zīmējums — Ernests Kļaviņš

Jaunais Latvijas valsts ceļu vadītājs Jānis Lange gatavs atjaunot sabiedrības uzticību ceļu būvētājiem

Apstiprināts par amata pienākumu izpildītāju šovasar, Jānis Lange tiekoties rudens sākumā uzsver – gatavs vadīt lielāko naudas dalītāju ceļu nozarē ilgi un rūpīgi, jo Komerclikums nekādu p.i. neparedz. Vai gaidāmas kādas politiskas spēlītes ar viņa stingru apstiprināšanu amatā, pagaidām nav zināms. Lange ir Vienotības cilvēks, un viņa darba devēju Satiksmes ministriju (SM) patlaban vada bezpartejisks ierēdnis, ko virzīja valdošā partija.

Satiekoties Viesistabā Vintage, Lange atklāj – savā ikdienas pusdienu ēstuvē sarunāties nevarētu, jo tā ir skaļa šašličnaja Centrālajā stacijā līdzās viņa darbavietai. Arī restorānā Latvijas valsts ceļu (LVC) vadītājs palūdz «kefīru un biezputru». Ikdienā viņš brauc uz darbu Rīgā no Jelgavas ar dienesta auto. Vai tāpēc šo ceļu tik bieži remontē, kā norādījuši interneta komentētāji? Lange kļūst nopietns – runa esot par vienu posmu, kuram pērn uzlika apakškārtu, bet šogad pabeidz virskārtu.

«Mums ir 1600 valsts galveno autoceļu, no kuriem vairāk nekā 40% ir sliktā tehniskā stāvoklī,» pat neiemetot aci līdzpaņemtajā papīru kaudzītē, skaidro Lange. «Kohēzijas fonda prioritāte ir valsts galvenie autoceļi, tāpēc arī sabiedrība vairāk redz šos remontdarbus.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu