Diāna Černe, iedziedājusi Aijā, žūžū pasaules šūpuļdziesmu izlasei • IR.lv

Diāna Černe, iedziedājusi Aijā, žūžū pasaules šūpuļdziesmu izlasei

7
Foto no privātā albuma
Anda Burve-Rozīte

 

Kad Berlīnē dzīvojošo latviešu dziedātāju Diānu, kura pieņēmusi skatuves vārdu Diāna Moon, vācu mūzikas ierakstu kompānija Carus uzaicināja iedziedāt pasaules šūpuļdziesmu izlasei Lullabies of the World krievu šūpuļdziesmu Baju bajuški, viņa teica, ka grib dziedāt latviešu Aijā, žūžū. Uzskatīja, ka, būdama latviete, to spēs izpildīt daudz labāk. Kopā ar Andra Eglāja iespēlēto kokli skanēja ļoti labi, un producentiem Diānas piedāvājums iepatikās. «Saņēmu kartīti ar lielu paldies un komentāru, ka producenta sešus mēnešus vecajam dēliņam mūsu Aijā, žūžū ir mīļākā miega dziesmiņa. Pie latviešu šūpuļdziesmas vācu puisītis iemiegot momentā,» stāsta dziedātāja. Albumā ir 27 pasaules tautu šūpuļdziesmas, un to var nopirkt dažādos interneta veikalos.

Vēl dzīvojot Latvijā, Diāna 2005.gadā piedalījās TV5 šovā Talantu aģentūra, arī Eirovīzijas atlasē. Mācīties dziedāt viņa sāka 15 gadu vecumā. Trīs reizes nedēļā vairāku gadu garumā apmeklēja privātās nodarbības pie vokālās pedagoģes Rudītes Ruško, brauca arī uz meistarklasēm Itālijā un Anglijā. Drīz saprata, ka vēlas izpildīt tieši estrādes mūziku, un uzrakstīja savu pirmo dziesmu. Diāna ir studējusi sabiedriskās attiecības biznesa augstskolā Turība.

«Uzdrošinājos atstāt visu iesākto Latvijā un devos uz Vāciju, lai kādu dienu atvestu Latvijai labas ziņas,» viņa priecīgi stāsta. Pirms trim gadiem Diāna sakrāmēja somas un ar 600 eiro kabatā devās uz Berlīni. Tur meiteni gaidīja mūzikas grupa. Taču, ierodoties Berlīnē, viņa uzzināja, ka projekts ir atcelts. «Es to uztvēru kā zīmi, ka man Vācijā ir vēl kas darāms. Ja jau liktenis līdz Berlīnei atgādājis, palikšu te kādu laiku! Es taču jebkurā brīdī varu atgriezties Latvijā, mani vecāki un draugi tur dzīvo. Tā es reizes piecas gadā braucu uz Latviju, un arī mana ģimene bieži ciemojas Berlīnē.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu