Visa bibliotēka kabatā • IR.lv

Visa bibliotēka kabatā

2
No kreisās: Līva Alksne, Kristaps Skutelis, Kristīne Pastare–Skutele, Vilhelms Meisters, Dina Bēma

Digitālais laikmets izveidojis jaunu grāmatu mīļotāju paaudzi, kas reti iegriežas grāmatnīcās un vajadzīgo literatūru lasa elektroniskajā lasītājā, planšetdatorā vai viedtālrunī 

Kādreiz, ieraugot biezu grāmatu, atlika tikai noelsties. Lai cik aizraujoša tā būtu, skaidrs, ka grāmatu nevarēs lasīt tramvajā, sēžot garā rindā vai ceļojuma laikā. Bet nu par biezumu nav jāuztraucas. Kopš grāmatas ir lejupielādējamas, tās var lasīt elektroniskajos lasītājos, burtnīcas izmēra datoros un vēl mazākos viedtālruņos. 

Pašlaik tehnokrātiem ir trīs izaicinājumi. Pirmais – pārvarēt formātu dažādību, kādos tiek piedāvāts grāmatu saturs. Ko viena ierīce akceptē, cita – neatpazīst. Otrs – atrast veidu, kā pasargāt grāmatu saturu no pirātiskas izplatīšanas. Visbeidzot – līdzās bibliotēkām, kādās gadsimtiem glabātas iespiestās grāmatas, jāveido digitālās bibliotēkas.

Vienlaikus lasu vairākas

Līva Alksne (24), Rīgas Stradiņa universitātes maģistrantūras studente

Līva kādu laiku lietoja Sony grāmatu lasītāju, kuram bija skārienjutīgs ekrāns, Wi-Fi un mūzikas atskaņotājs. Taču, kad tas saplīsa, Līva saprata – nav vērts maksāt bargu naudu par tik trauslu lietu. Tādēļ nopirka krietni vienkāršāko Pocketbook Basic, kuram ir tikai viena funkcija – lasīt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu