Dubultlabās «bulciņas» • IR.lv

Dubultlabās «bulciņas»

4
«Man vismazāk pieder, tāpēc visvairāk jāstrādā,» smejas Dairis Drīksne, angļu filologs pēc izglītības, kas sešos gados kļuvis par bruģa ražotnes Eko bloks galveno dzinējspēku.

Bruģa ražotāja Eko bloks trumpis – krāsas, individuāls un ērts dizains un inovācijas

Apskatīt un izmēģināt Eko bloks tapušo bruģi var pavisam netālu no ražotnes – Iecavas centrālajā Rīgas ielā kopš rekonstrukcijas tas divus gadus klāj ietves un tūristiem domāto stāvlaukumu. Pelēkajā fonā iezīmētas sarkanas ietves malas un zaļas noejas, izmētāti dzelteni un tumšzili akcenti, daļa brauktuves rūsgani tonētās rudens lapu nokrāsās.

Uz savas ādas

Iecavas galvenā iela bija valsts pasūtinājums, stāsta valdes priekšsēdētājs Dairis Drīksne, kurš ik pēc laiciņa personiski pārbauda, kā bruģa virsma iztur ziemas sāli un tīrīšanu. Turas ļoti labi gan bruģis, gan apmales, apmierināts ražošanas vadītājs. «Tur gan ir forma, kas mums pašiem ne visai patīk – tā sauktā «bulciņa», kas taisa grubuļaināku virsmu, jo šuves ir lielākas. Tagad ir tendence projektēt gludāku bruģi, ko dabū ar parasto «ķieģelīša» formu. Es pats braucu ar riteni un skrituļoju, zinu patērētāja vajadzības. Tad arī bērniem ratos mazāk jākratās,» smalkumus skaidro Dairis.

Eko bloks ir vietējo uzņēmēju ražotne, sākuši ar Eiropas struktūrfondu atbalstu būvniecības buma laikā, iekrituši krīzes bedrē un tagad teju izrāpušies, šogad reģistrējot stabilu agrozījuma kāpumu par 10-15%, rāda pašu apkopotie dati. Valdē līdz ar Drīksni ir citi līdzīpašnieki Mārtiņš Vizbulis, Ivo Zutis, kreditores Privatbank pārstāve Dzintra Pauzere. «Pieskata, lai viss notiek pēc biznesa plāna,» skaidro Drīksne, atklājot, ka buma laikā celtā ražotne pie Bauskas šosejas un dzelzceļa Iecavas stacijas rūpnieciskajā rajonā maksājusi dārgi, bet krīze sagādājusi problēmas ar debitoriem. «Ir objekti, kur mūsu bruģis joprojām stāv kā briedis, bet neesam saņēmuši samaksu,» stāsta vadītājs. 50 tūkstoši norakstīti Škoda centra projektā vien, tos neesot cerību atgūt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu