Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Džobss
Kristīne Simsone

 

oo Džobss / Jobs. Stīvs Džobss dramatiskas mūzikas pavadījumā prezentē pirmās paaudzes iPod, aizkustināts pūlis lec kājās un, teju asarām birstot, sparīgi aplaudē. Ar tik nevajadzīgiem pārspīlējumiem šī biogrāfiskā filma dramatizē Apple dibinātāja un vadītāja dzīves brīžus, tos reducējot gluži vai līdz patētismam. Lai gan titulvaroni pārliecinoši tēlo Eštons Kačers, filma Džobsa biogrāfijai teju «pārskrien pāri» un viņa personībā ielūkojas virspusēji. Viegla un stipri izkalkulēta skatāmviela. Kino no 4.oktobra.

oooo Mūžīgā atgriešanās / Eternal homecoming. Ukraiņu autorkino leģendas Kiras Muratovas jaunākā filma ir humoristiska drāma, kurā režisore konceptuālā manierē – liekot dažādiem aktieriem izspēlēt vienu un to pašu ainu – iemanās savdabīgi atainot gan cilvēku attiecības, gan kino tapšanu un tās sāpīgo atkarību no naudas. Lomās Krievijas aktieru zieds – Alla Demidova, Oļegs Tabakovs un Renāta Ļitvinova. Muratovai ir izdevies savu kinodarbu padarīt par saistošu un emocionālu kino pieredzi, kas šķitīs neordināra skatītājam, kas pieradis pie Holivudas formulu stāstniecības. No 4.oktobra.

Gravitāte / Gravity. Meksikāņu režisora Alfonso Kuarona filma ir pirmā 3D lente, kurai bijis tas gods atklāt pasaulē vecāko – Venēcijas – kinofestivālu, turklāt tā nopelnīja kritiķu un publikas sajūsmu arī citos festivālos. Stāsts par divu kosmosā dreifējošu astronautu (Sandra Buloka un Džordžs Klūnijs) cīņu par izdzīvošanu, pilnībā balstoties uz datorgrafiku, rekonstruē izplatījuma visaptverošo tukšuma un bezsvara stāvokli. Kā lēš ārzemju mediji, beidzot tehnikas triki godam kalpo kvalitatīvai kinostāstniecībai. Neesmu redzējusi. Filmas recenziju lasiet portālā Ir.lv no 3.oktobra. Kino no 4.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu