Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdība otrdien atbalstīja nākamā gada valsts budžetu, kurā paredzēts deficīts līdz 0,9% no iekšzemes kopprodukta. Konsolidētā budžeta ieņēmumi nākamgad prognozēti 7,004 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi – 7,143 miljardu eiro apmērā. Balsojumā par budžeta projektu nepiedalījās Nacionālās apvienības pārstāvis tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

No 1.oktobra cenām jābūt norādītām gan latos, gan eiro. Tas nepieciešams, lai patērētāji ātrāk pierastu pie jaunās valūtas un  sagatavotos pārejai uz eiro. Cenām latos un eiro jābūt norādītām arī kases čekos. 

Jaunākā Rīgas domes sabiedrību šķeļošā ierosme ir iecere no 1.janvāra samazināt rīdziniekiem maksu par braukšanu sabiedriskajā transportā no 50 līdz 42 santīmiem, toties pārējiem likt maksāt divreiz vairāk – 84 santīmus. Rīgas mērs Nils Ušakovs aicina Rīgā strādājošos deklarēties kā rīdziniekiem. Tiesībsargs un citu pašvaldību vadītāji jau norāda uz diskrimināciju un sabiedrības segregāciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu