Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Valsts kanceleja (VK) vērsīsies tiesībsargājošās iestādēs,
jo pirmo reizi desmit gadu laikā kopš starptautiskās tiesvedības funkcijas īstenošanas ir saskārusies ar šauru interešu ekonomisko grupējumu centieniem ietekmēt tās atzinumu saturu par starptautisko investīciju strīdiem, paziņoja VK direktore Elita Dreimane. Pirmdien LTV raidījumā tika atklāta sarakste, kurā VK, konsultējot Satiksmes ministriju, norāda – valstij jārēķinās ar 15-16 miljonu latu kompensāciju bijušajam aviokompānijas airBaltic vadītājam Bertoltam Flikam, ja viņš uzvarēs starptautiskajā šķīrējtiesā. Fliks jūnijā iesniedzis premjeram investīciju pretenziju, pamatojot to ar Latvijas un Vācijas investīciju aizsardzības līgumu. Pēc prasības iesniegšanas jānogaida pusgads, lai varētu vērsties starptautiskajā šķīrējtiesā.

Savulaik skaļās naftas kontrabandas krimināllieta pirmdien beigusies ar apsūdzības fiasko – Augstākā tiesa pretēji pirmās instances tiesai pilnībā attaisnoja apsūdzēto bijušo SIA Ovi valdes priekšsēdētāju miljonāru Vladimiru Oderovu, kā arī vēl trīs no desmit šajā lietā apsūdzētajiem – Vadimu Harunžiju, Viktoru Piļutinu un Vladimiru Černovu. Vairāki apsūdzētie saņēmuši nosacītus sodus. Secināms, ka ilgā tiesvedība labvēlīgi ietekmējusi apsūdzētajiem piemērojamos sodus, proti, tiesa atzinusi, ka nav ievērotas apsūdzēto tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā, tāpēc viņiem noteikts mīkstāks sods.

Vēl viena tiesas prāva virzās uz priekšu – pēc pieciem gadiem un viena mēneša Rīgas apgabaltiesai izdevās pabeigt tiesas izmeklēšanu tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā. Tiesas debates tiks atklātas 22.novembrī. Pa šo laiku viens no apsūdzētajiem – bijušais VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Māris Pauders — psihiski saslima, savukārt cita apsūdzētā – kādreizējā LVRTC pilnvarniece Ināra Rudaka nomira. Līdz ar to kriminālprocesā palikuši 19 apsūdzētie.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu