Mata galā • IR.lv

Mata galā

3
Ilustrācijā izmantotas LETA un Corbis/Scanpix foto
Indra Sprance

Partiju intereses, gatavojoties jau nākamajām vēlēšanām, sašūpojušas premjera Valda Dombrovska koalīciju. Formāls klupšanas akmens valdībai var izrādīties nākamā gada budžets – kamēr Nacionālā apvienība vēl tikai domā, vai to atbalstīt, Zaļo un Zemnieku savienība jau sola savas balsis. Budžetam un ne tikai

Attālāk no premjera – garā Ministru kabineta galda galā starp izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski un demisionējušo, bet vēl neaizgājušo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu ir  pašlaik vienīgā Nacionālās apvienības pārstāvja valdībā, tieslietu ministra Jāņa Bordāna darba vieta. Iegrimis datora ekrānā, viņš seko līdzi Ministru kabineta komitejas sēdei.

Bordāna slodze tagad nav no mazajām. Līdztekus tieslietu ministra pienākumiem viņš kā vienīgais NA pārstāvis šajā koalīcijā uzņēmies politisko pārraudzību arī pār Kultūras ministriju, turklāt nebūt ne vienkāršos apstākļos – tiek gatavots nākamā gada budžets, nav skaidrs, vai NA paliks pašreizējā koalīcijā, bet paša attiecības ar partiju ir sarežģītas, domas atšķiras pat vienkāršos jautājumos, piemēram, vai atlaistajai ministrei būtu vai nebūtu jāatgriežas ministrijā kā ministra konsultantei.

«Manā partijā cilvēki ir svārstīgi, lai arī nesaka, ko domā,» uzskata Bordāns, norādot – pašam gan «ir apnicis kaut ko skaidri nepaust». Viņš uzsver, ka neredz iespēju, ka premjera atlaistā kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende oficiāli varētu atgriezties ministrijā, kaut būtu labi, ja viņa neformāli palīdzētu pārņemt lietas, kas būtu tikai normāli ministriem arī no dažādām partijām, kur nu vēl ja tie nāk no viena un tā paša politiskā spēka.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu