Ministrijas patiesība • IR.lv

Ministrijas patiesība

2
Aivars Ozoliņš

Izglītības ministrija par nodokļu maksātāju naudu pērk «izglītojošas» ziņas

Reformu partijas biedra Vjačeslava Dombrovska vadītā Izglītības un zinātnes ministrija pērk ziņas privātos plašsaziņas līdzekļos, jo tie paši negribot runāt par «sabiedrībai svarīgām tēmām», un pārmet saviem kritizētājiem, ka tie nesaprotot, ar ko atšķiras «reklāma no informācijas». Partijas dibinātājs Valdis Zatlers neredzot neko sliktu. Jaunais priekšsēdētājs Edmunds Demiters programmatiski norāda – neesot «laba prakse», ka Latvijā politisko dienaskārtību nosaka mediji. Nav pirmā reize vēsturē, kad partija zina labāk un vēlas noteikt arī mediju dienaskārtību un ziņu saturu.

Reformu partijas politiskais mūžs noslēdzas ironiski. Pirms diviem gadiem tā vētraini ielauzās politikā, solīdama izbeigt oligarhu varu. Aizstāt valdībā oligarhus ar Saskaņas centru (kas būtu varējis nozīmēt Krievijas pašreizējā režīma parauga disciplinētas varas un korupcijas «vertikāles» veidošanos Latvijas valsts izpildvarā) Zatlera partijai neizdevās. Nu partijas cilvēka vadīta ministrija nekautrēdamās uzpērk plašsaziņas līdzekļus, kā to dara oligarhi, un dara to SC kontrolētās Rīgas domes administratīvo resursu izmantošanas stilā – ar «oficiāliem» līgumiem par «informatīvi izglītojošu materiālu izplatīšanu». Aplis ir noiets.

Ministrija nopirkusi reklāmas četros masu medijos uz četriem mēnešiem par 22 tūkstošiem latu. Ar Latvijas Avīzi noslēgts pakalpojumu līgums par 6050 latiem. Avīze apņēmusies publicēt sešus rakstus, bet ministrija sniegs norādījumus, par ko tie būs. Par 3000 latu līdzīgs līgums noslēgts ar portālu Sportacentrs. Ministrija publicējusi reklāmu arī avīzē NRA. Bet lielākais līgums tai ir ar Radio SWH, kas nu tik ceps augšā 24 «ziņu» raidījumus un vēl 24 autorraidījumus «par izglītības procesiem Latvijā».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu