Kompromisu cilvēks • IR.lv

Kompromisu cilvēks

4
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Indra Sprance

Liepājas metalurga administrators Haralds Velmers uzsver, ka nav «lellīte» citu personu rokās, bet viņa profesionālie ceļi savulaik mijušies gan ar Nacionālās apvienības, gan Vienotības spices ļaudīm

Vairāk nekā stundu ilgo sarunu viņš noslēdz ar joku. «Kāpēc es tur esmu? Tāpēc, ka tur ir velmētava,» advokāts un maksātnespējas administrators Haralds Velmers pasmaida par Liepājas metalurga kreditoru un akcionāru lēmumu uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) administrēšanu uzticēt viņam. Lai arī saruna ieilgst, par vaļsirdīgu to ir grūti nosaukt. Drīzāk tā līdzinās galda tenisa spēlei – jautājumi un atbildes kā bumbiņa lec pāri advokāta dubultā espreso tasei, manam pusdienu šķīvim.

«Tā bija vairāk manis paša iniciatīva,» Velmers skaidro, kā kļuvis par kādreizējā Latvijas rūpniecības flagmaņa administratoru, kuram tagad jāpārrauga uzņēmuma ienākumu plūsma kopumā vairāk nekā 500 miljonu latu apmērā divu gadu laikā.

Esot pats meklējis kontaktus, gājis pie kreditoriem un uzņēmuma pārstāvjiem. «Uzrunāju, teicu, ka es būtu pietiekami labs kandidāts.» Ar ko tieši runājis, Velmers atsakās atklāt. Tāpat kā to cilvēku, kas šajā jautājumā pieņēmis lēmumu valsts kā lielākā kreditora vārdā (Finanšu ministrija ir lielākais nodrošinātais kreditors ar 51,9 miljonu latu prasījumu, nodrošinātais kreditors ir arī valstij piederošā Citadele banka ar prasījumu par 12,3 miljoniem latu).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu