Idejas kopējam labumam • IR.lv

Idejas kopējam labumam

4
Toms Ērenpreiss

Šonedēļ sākas diskusiju sērija Idejas Latvijai, kuras mērķis ir radīt jaunus attīstības risinājumus

Kad pavasarī pēc Swedbank iniciatīvas tikās aptuveni 60 viedokļu līderi no dažādām jomām, katram ierosinot kādu priekšlikumu Latvijas attīstībai, diskusijās atklājās – gandrīz 80% ideju saistītas ar sociālā kapitāla veidošanu. Rīkotāji nolēma, ka tieši tāds arī būs pirmā ideju foruma temats – kā veidot un stiprināt sabiedrībā partnerību kopēju mērķu sasniegšanai. Forums notiek šonedēļ, bet mēs jau pirms tā palūdzām vairākiem dalībniekiem pastāstīt par savu ideju labākai Latvijai.

Toms Ērenpreiss, velosipēdu ražotnes Ērenpreiss Original vadītājs

Problēma. Esmu pārliecināts, ka korupcija un shēmošana ar nolūku mazināt nodokļu apjomu grauž mūsu valsti no iekšpuses. Turpinām padomju laiku tradīcijas izmantot pazīšanās, lai apkrāptu valsti, nevis mudinām valsts pārvaldes institūcijas atvieglot godīgu uzņēmējdarbību. Visi zina, ka mazie uzņēmumi nespēj izdzīvot, maksājot visus nodokļus, bet neviens to skaļi nepasaka. Rezultātā nav nekāda spiediena valsts pārvaldei un varas struktūrām, lai uzņēmēji varētu strādāt, ievērojot ētikas pamatprincipus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu