Neērts brīdis • IR.lv

Neērts brīdis

3
Nellija Ločmele

 

Kā var izskatīties šahs (vai dambrete, vai knipju spēle), ja to uzved operā? Nekā. Sīka knosīšanās. Lielā skatuve, uz kuras vieta spilgtām dzīves, nāves un mīlas drāmām, neveiklu rēķinu kārtošanu padara jo sīkmanīgāku un nebaudāmāku.

Diemžēl šonedēļ mūsu operas nama 150.jubilejas sezonas atklāšanas krāšņos koncertus apsteidzis politisks tingeltangelis. Tajā nozares ministre konkursu uz jauno operas valdi noslēdz nevis saskaņā ar konkursa komisijas vērtējumu, bet tā, kā ienāk prātā. Rezultāts ir tāds, ka rezultāta nav. Šī nav pirmā tāda reize, droši vien nebūs arī pēdējā. Jo neatbilstība amatam Latvijā nav nekāds iemesls amata zaudēšanai, vismaz ne politiska amata.

Publika svilpj, bet tingeltangelim tas nekaitē, tieši labi, šķībās notis pieklusina. Tā viss šļūc uz priekšu, bet viens neērts brīdis nākotnē tomēr neizbēgami gaida – brīdis, kad gribas dzirdēt operu, bet tās vairs nav. Jo ir palicis tikai tingeltangelis un cits nekas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu