Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdība atbalstījusi papildu 5,2 miljonu latu piešķiršanu Veselības ministrijai neatliekamiem izdevumiem. Kopumā nozares vajadzību segšanai papildus šogad prasīti 34,3 miljoni un jau piešķirti septiņi miljoni. Valdība nolēma, ka jautājums par kompensējamo medikamentu proporcijām un algām mediķiem tiks skatīts kontekstā ar jaunajām politikas iniciatīvām. 

Valdība atbalstījusi Satiksmes ministrijas priekšlikumu no nākamā gada jūlija ieviest autoceļu lietošanas nodevu. Tā attiektos uz transportlīdzekļiem, kuri paredzēti vai tiek izmantoti kravu autopārvadājumiem. Plānots, ka no šīs nodevas nākamgad budžeta ieņēmumos papildus tiks iekasēti trīs miljoni latu, 2015.gadā – 8 miljoni, 2016.gadā – 11 miljoni latu.

Trīs lielāko reģionālo partiju – Reģionu alianses, Latgales partijas un Vidzemes partijas – līderi konceptuāli vienojušies par Reģionu apvienības veidošanu un kopīgu startu nākamgad 12.Saeimas vēlēšanās. Jaunveidojamajai reģionālo partiju apvienībai aicina pievienoties arī citas reģionālās partijas, vēlētāju apvienības un reģionālos līderus. Reģionu alianses vadītājs, Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence atklāja, ka apvienības mērķis ir izveidot ļoti spēcīgu reģionu lobiju Latvijas un Eiropas mērogā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu