Ir jautā • IR.lv

Ir jautā

3
Gunta Andžāne

Kā pēc brīvdienām sagatavot skolēnu jaunam mācību cēlienam?

Inna Celmiņa, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolotāja:

Tas ir ne tikai vecāku, bet arī skolotāju uzdevums, tādēļ jau augustā uzmeklēju audzēkņus sociālajos tīklos un pajautāju, kā jūtas, ko domā, kādas idejas mūsu projektiem. Galvenais ir skolēnu domas aizvirzīt uz skolu, kur viņus gaida ne tikai mācības, bet arī jauni notikumi un pasākumi. 

Gunta Andžāne, psihoterapeite:

Vecākiem ik pa laikam jāaprunājas par skolu tā, lai bērni apjaustu, ka mācīties ir fantastiski. Nekad dzīvē vairs nebūs tā, ka katru dienu varēs uzzināt daudz jauna. Ir bērni, kuriem mācīšanās procesā laupīts atklājuma prieks. Kāpēc bērniem patīk Kristofers Robins un viņa draugi? Tādēļ, ka viņi paši pēta, izzina, atklāj, un tas viss ir kā aizraujoša spēle. 

Evita Zālīte, operas soliste un četru bērnu mamma:

Mani bērni gaida jauno mācību gadu. Taču vasaras brīvlaiks ir tik garš, ka tā laikā piemirstas daudz kas no apgūtā. Tādēļ augusta pēdējās divas nedēļas atrodam laiku, lai lasītu grāmatas, atkārtotu reizrēķinu un spēlētu galda spēles, no kurām daudzas veicina koncentrēšanos, trenē atmiņu, mudina lasīt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu