Vietvaras vājums • IR.lv

Vietvaras vājums

3
Pauls Raudseps

Nacionālo politiku nedrīkst pārvērst par cīņu, kā sadalīt labumus 119 hercogistēm

Tuvojas Saeimas vēlēšanas, bet politiskā spektra «latviskajā» spārnā paredzamas pārbīdes. Lai gan Reformu partija vēl nav pacēlusi balto kapitulācijas karogu, gandrīz visi politikas vērotāji jau tagad uzskata, ka tās saraksta pagājušajās vēlēšanās iegūtie 22 mandāti tiks sadalīti starp citām partijām. Savukārt Vienotības salīdzinoši vājais sniegums Rīgā radījis iespaidu, ka arī Saeimas vēlēšanās premjerministra partija ir ievainojama, un aizēnojis faktu, ka pašvaldību vēlēšanās tā ieguva vairāk vietu Latvijā nekā jebkura cita partija.

Kur citur meklēt spēkus, kas spēj šo atmatā pamesto politisko lauku uzplēst, ja ne «uz vietām»? Ne viens vien politiskais censonis dzird himniskos akordus un redz – nāk vīri pelēkos vadmalas svārkos, lai parādītu Rīgas kundziņiem, kā sakārtot valsti.

Gājiens jau sācies. Pagājušajā nedēļā mediju uzmanību piesaistīja trīs lielāko reģionālo partiju – Reģionālās alianses, Latgales partijas un Vidzemes partijas – konceptuālā vienošanās izveidot kopēju Reģionu apvienību un startēt 12.Saeimas vēlēšanās. Citi pašvaldībnieki šo kustību apsveic. Bijušais Valmieras mērs un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs no Tautas partijas, tagad Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis sūdzas, ka Saeimā esot vispārēja pašvaldību krīze, jo parlamentā neesot deputātu ar iepriekšēju darba pieredzi pašvaldībās. «Tagad Saeimā ir diezgan liels tukšums. Tas ir tik liels, ka ir visas iespējas to aizpildīt ar reģionālo partiju apvienību,» ziņu aģentūrai LETA pauž Kučinskis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu