Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdība apstiprinājusi darbaspēka nodokļu mazināšanas modeli, kas paredz nākamgad saglabāt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi pašreizējā apmērā, tā vietā samazinot sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, paaugstinot IIN atvieglojumu par apgādājamām personām un palielinot neapliekamo minimumu. Priekšlikums Finanšu ministrijā tapis, ņemot vērā sociālo partneru izteiktos viedokļus.

Latvijas ekonomika šā gada otrajā ceturksnī uzrādījusi straujāko pieaugumu no visām ES valstīm, savukārt ceturkšņa griezumā Latvijas izaugsme bijusi septītā straujākā, ziņo Eurostat. IKP otrajā ceturksnī, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, palielinājās par 4,3%. Savukārt Latvijas eksports pirmajos piecos mēnešos palielinājās par 7%.

Lai arī pirmdien Liepājas metalurga akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals pēc kreditoru ultimāta par bankrota ierosināšanu paziņoja, ka ir nodevuši savas akcijas par vienu latu, finanšu ministrs Andris Vilks otrdien pēc valdības sēdes informēja, ka tas tomēr nav noticis, jo akcionāru piedāvātie līgumi ir bijuši sagrozīti un valstij nav pieņemami. Valdība nolēma, ka ir jāturpina tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plāna apstiprināšana un jāatrod investors, lai uzņēmums pēc iespējas ātrāk varētu atsākt darbu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu