Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Divas mātes
Kristīne Simsone

 

ooo Divas mātes / Two Mothers. Annas Fontēnas (Koko pirms Šaneles) psiholoģiskā drāma daļai skatītāju liks sašust tās provokatīvā satura dēļ. Lente vēsta par divām draudzenēm – katra sāk attiecības ar otras krietni jaunākajiem dēliem. Taču līdzās izaicinošajai tematikai ir arī krietni piezemētākas nianses – viegli melanholiska apcere par novecošanu un neliela intriga par krāpšanu. Šo elementu kopums filmu padara juteklisku, taču rodas arī iespaids, ka Fontēna ir ķērusies pie komplicēta stāsta, kura izklāsta uzdevums viņai bijis par grūtu. Kino no 9.augusta.

oo Gambīts / Gambit. Jancīga kriminālkomēdija, kuras scenāristu tituls pieder šerpā humora meistariem brāļiem Ītenam un Džoelam Koeniem. Taču atšķirībā no citiem Koenu darbiem šī lente ir virspusējāka – tās asprātība balstās vienīgi uz neveiklām situācijām. Nekaitīgais farss vēsta par kāda neveiksmīga mākslas darboņa pūliņiem pārdot riebīgam priekšniekam Monē gleznas pakaļdarinājumu. Gambīts izklaidēs tos, kam labam smējienam pietiek redzēt vēl nesen karali spēlējušo Kolinu Fērtu apakšveļā lavierējam pa daudzstāvu ēkas dzegām. Splendid Palace no 10.augusta.

Elizeja / Elysium. Dienvidafrikāņu režisora Nīla Blomkampa spožā debija – zinātniskās fantastikas gabals 9.rajons (District 9) – ir pamatots iemesls, kālab viņa jaunākā lente Elizeja ir viena no šāgada gaidītākajiem kinodarbiem sci-fi žanrā. Līdzīgi kā 9.rajonā – alegorijā par Dienvidāfriku aparteīda laikos -, arī postapokaliptiskajā Elizejā fantastikas tematika, paredzams, mīsies ar sociālajām tēmām. Interesanti, vai stāsts par Zemi kā pārapdzīvotu trešās pasaules valsti, kuru turīgie ir sen pametuši, spēs būt tikpat saturīgs un aizraujošs kā Blomkampa iepriekšējā lente? Neesmu redzējusi. Kino no 9.augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu