Mamma un arī valsts grib jūs izprecināt • IR.lv

Mamma un arī valsts grib jūs izprecināt

2
Mūsdienu Dienvidkorejā ar vērienu izceļas tikai tā dēvētās mūnistu baznīcas organizētās masu kāzu ceremonijas. Citi jaunie cilvēki ar precībām nesteidzas, turklāt iepazīties esot kļuvis grūtāk

Uztraukums par zemo dzimstību mudinājis Dienvidkorejas valdību sākt organizēt ātrās iepazīšanās randiņus jauniem cilvēkiem

Kamēr cerību pārņemti vientuļnieki ātrās iepazīšanās pasākumā soļoja no viena galdiņa pie nākamā un ātri iepazīstināja pretī sēdošos svešiniekus ar faktiem par sevi, 32 gadus vecais ugunsdzēsējs Parks Čanvons kļuva arvien nīgrāks. Kad viņš piesēdās pie pēdējā galdiņa, Parks knapi izdvesa tikai savu vārdu un vecumu. Tad viņš apklusa. 

«Es tādās situācijās jūtos neērti,» viņš stāsta vēlāk, paskaidrojot, ka visu savu līdzšinējo dzīvi lielākoties pavadījis vīriešu vidē – zēnu skolā, armijā un tagad savā darbavietā. Tieši tas viņam traucējot iepazīties ar sievietēm. Viņš izklausās izmisis, un biezās uzacis piešķir vīrietim domīga cilvēka izskatu. 

Citviet šādas problēmas, par kurām sūdzas Parks, būtu ļoti privāts jautājums. Taču Dienvidkorejā, kuru pārņēmis nemiers par dramatiski zemo dzimstības līmeni un kurā aizvien ir diezgan konservatīvi uzskati par iepazīšanos, vientuļnieku problēmu risināšana kļuvusi par sava veida nacionālo prioritāti. Diezgan daudz izsaka fakts, ka ātrās iepazīšanās pasākumus, no kuriem vienu apmeklēja arī jaunais ugunsdzēsējs, organizē valdība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu