Rullē tālāk • IR.lv

Rullē tālāk

4

Akreditācijas komisija devusi zaļo gaismu teju pusei studiju programmu, kuras eksperti iepriekš ieteica slēgt

Studiju programmu akreditācija pāris mēnešos beigusies ar rezultātu, kas ir saudzīgāks pret augstskolu piedāvājumu nekā Augstākās izglītības padomes (AIP) novērtējums, kuru agrākais izglītības ministrs Roberts Ķīlis pērn asi kritizēja par bezzobainību.

Sākotnēji bija plānots akreditāciju balstīt uz miljonu latu vērto AIP pētījumu, bet ilgās diskusijas par tā vājo kvalitāti aizkavēja procesu. Lai nodrošinātu stingrus kvalitātes kritērijus, Ķīlis plānoja procesā iesaistīt Vācijas aģentūru ASIIN, tomēr vienošanās netika panākta, un maija sākumā veselības problēmas lika amatu atstāt pašam Ķīlim. Atbildība palika Studiju akreditācijas komisijas (SAK) rokās, kurā darbojās 15 pārstāvji no ministrijām, augstskolām, darba devējiem, arodbiedrībām un studentu vidus.

Komisijai nācās divu mēnešu laikā lemt par 243 studiju virzienu akreditāciju, lai studenti nepaliktu bez diplomiem, ja programmas netiks akreditētas likumā noteiktajā termiņā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu