Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Lietuvas peldētāja Rūta Meilutīte (16) Barselonā notiekošajā pasaules čempionātā peldēšanā pirmdien labojusi pasaules rekordu 100 metru brasa peldējumā — viena minūte un 4,35 sekundes, kas tikai par 0,1 sekundi pārspēj līdzšinējo rekordu. Meilutīte Londonas olimpiskajās spēlēs pērn kļuva par vienu no visvairāk apspriestajiem sportistiem — 15 gadu vecumā viņa kļuva par olimpisko čempioni un vēlāk tika nosaukta par Lietuvas gada cilvēku.

Nedēļas notikumi pasaulē

Pēc trīs gadu pauzes atsākušās Tuvo Austrumu miera sarunas. Izraēlas un Palestīnas līderi pirmdien tikušies Vašingtonā, taču eksperti saglabā piesardzību un nelolo ilūzijas par ātru un vieglu vienošanos.

ASV negrasās ierobežot finansējumu Nacionālās drošības pārvaldes programmām, kas uzkrāj datus par miljoniem amerikāņu telefonsarunu. ASV Kongresā iesniegts arī likumprojekts, kurā paredzēta vienpusēju sankciju noteikšana valstij, kas piešķirs patvērumu bijušajam Centrālās izlūkošanas pārvaldes līdzstrādniekam Edvardam Snoudenam. Viņš atklātībai nodeva ziņas par izlūkdienesta tīmekļa izspiegošanas programmām. Snoudens joprojām atrodas Krievijā.

Romas pāvests Francisks nenosoda homoseksuāļus un norāda, ka viņi baznīcai nav jā-izolē, bet jāintegrē sabiedrībā. Par grēku Francisks norādījis, ka tas ir pats homoseksuālisma akts, nevis homoseksuāla orientācija. «Ja kāds ir gejs un no labas gribas meklē Dievu, kas gan es esmu, lai tiesātu?»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu