Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Pilsētas saucējs (britu karaļnama publisko paziņojumu mutiskais izsludinātājs — tradīcija kopš 18.gs.) izziņo troņmantnieka piedzimšanu pirmdien, 22.jūlijā. «Kembridžas hercogiene plkst.16.24 (plkst.18.24 pēc Latvijas laika — red.) veiksmīgi dzemdējusi dēlu,» teikts Lielbritānijas karaļnama paziņojumā. Mazuļa svars bija ap 3,8 kilogramiem. Lielbritānijas princis Viljams visu dzemdību laiku esot bijis līdzās sievai Kembridžas hercogienei Ketrinai.

Nedēļas notikumi pasaulē

Amerikāņu ģenerālis Martins Dempsijs brīdinājis Savienoto Valstu kongresmeņus, ka militārs iebrukums kara plosītajā Sīrijā ASV izmaksātu miljardiem dolāru, prasītu cilvēku upurus, turklāt nedos simtprocentīgu garantiju, ka tiks neitralizēts prezidenta Bašara al Asada karaspēks. Tikmēr Krievija ar Sīriju apspriedušas iespēju Damaskai piešķirt kredītu, lai palīdzētu tautsaimniecībai. Spēkā ir arī vienošanās par Krievijas raķešu piegādēm Sīrijai.

ASV pilsēta Detroita sevi atzinusi par maksātnespējīgu – iesniegusi pieteikumu tiesiskās aizsardzības procesam. Pilsēta, kas savulaik bijusi ceturtā lielākā ASV un valsts autoindustrijas galvenais centrs, tagad kļuvusi par urbānā pagrimuma piemēru. Tās iedzīvotāju skaits sarucis no 1,8 miljoniem 1950.gadā līdz 685 000 patlaban. Noziedzība, ļaužu aizplūšana uz priekšpilsētām un autoražošanas vārguļošana dramatiski samazināja pilsētas ienākumus.

Bostonas spridzinātāja Džohara Carnajeva fotogrāfijas publicēšana uz žurnāla Rolling Stone vāka izraisījusi protestu – amerikāņu žurnāls Boston Magazine publicējis fotogrāfijas, kurās atspoguļota Carnajeva aizturēšana. Fotogrāfijas medijam nodevis policijas seržants Šons Mērfijs, kurš uzskata, ka Carnajeva portrets uz Rolling Stone vāka aizskar tos policistus, kuri ir nogalināti, pildot savu pienākumu, viņu ģimenes un kolēģus, jo slavina teroristu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu