Jaunumu viļņi • IR.lv

Jaunumu viļņi

8
Nellija Ločmele

 

Kamēr Jaunais vilnis pulcē vecās sejas Jūrmalā, pēc pārsteigumiem izslāpušie aplaimoti ar īstu jaunumu vilni Maskavā, Londonā, Rīgā.

Dienā, kad pirms 95 gadiem piedzima Dienvidāfrikas nākamais opozīcijas līderis un prezidents Mandela, 18.jūlijā, Krievijā par spēcīgāko opozīcijas līderi pārdzima pretkorupcijas aktīvists Navaļnijs. Notiesāts uz pieciem gadiem un rokudzelžos pametis tiesas zāli, jau nākamajā dienā viņš pēc apsūdzētāju prasības (un jaudīgiem protestiem) atbrīvots. Pārsteigums, kuram jāgaida turpinājums. Bet Londonā no mediju uzmācības izdevies paglābties jaunajam troņmantniekam, kura piedzimšanu pirmdien sveica miljoni daudzviet pasaulē. Nule dzimis, nākamais karalis un ap viņu radītais «bēbja bums» jau uzsildījis gan pavalstnieku omu, gan nacionālo kopproduktu.

Savukārt latviešiem tikai dažas nedēļas pēc Dziesmusvētkiem atkal klēpī iekritis iemesls patriotiskam lepnumam – negaidītie jauno basketbolistu panākumi Eiropā. Šoreiz latviskais sudrabs, bet mutē jau ir zelta garša.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu