Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) bijušās LTV žurnālistes Ilzes Naglas lietā atzinusi, ka Latvija pārkāpusi Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 10.pantu par vārda brīvību. Jebkura kratīšana, kurā žurnālistam tiek izņemtas datu glabāšanas ierīces, rada jautājumu par žurnālista vārda brīvības, arī informācijas avotu aizsardzību, teikts spriedumā. ECT uzskata, ka šajā lietā netika sniegti atbilstoši un pietiekami iemesli kratīšanai Naglas dzīvoklī. ECT piespriedusi Latvijas valstij samaksāt 20 000 eiro (14 056 latus) bijušajai raidījuma De facto žurnālistei Naglai, kura Strasbūrā sūdzējās par dzīvesvietā veikto kratīšanu tā dēvētajā Neo lietā.

Pēc saņemtā uzaicinājuma Latvijai pievienoties eirozonai viena no lielākajām starptautiskajām reitingu aģentūrām Fitch Ratings paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi – no BBB uz BBB+. Latvijai reitings ir paaugstināts ar stabilu reitinga prognozi nākotnē.

Latvijas Banka (LB) paaugstinājusi mūsu valsts tautsaimniecības izaugsmes prognozi šim gadam līdz 4,1%. Savukārt gada vidējās inflācijas prognoze šim gadam samazināta līdz 0,7%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu