Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Kāda ēģiptiešu ģimene Kairā svin armijas paziņojumu, ka tā arestējusi tikai gadu nostrādājušo Valsts prezidentu Muhamedu Mursi un uz laiku pārņēmusi varu savās rokās.

Nedēļas notikumi pasaulē


Jaunas parlamenta vēlēšanas Ēģiptē
notiks tikai nākamā gada sākumā, paziņojis pagaidu prezidents Adlijs Mansurs. Tikmēr nemieri Kairā nerimst – līdz otrdienai uzbrukumos gāztā prezidenta Muhameda Mursi atbalstītājiem bija nogalināts vismaz 51 cilvēks. Eiropas Savienība nosodījusi Musulmaņu brālības atbalstītāju nogalināšanu. Ultrakonservatīvā salafītu partija Al Nur paziņojusi, ka tā izstājas no valdības veidošanas sarunām.

Eirozonas finanšu ministri pirmdien apstiprinājuši nākamo aizdevumu Grieķijai, vienlaikus uzsverot, ka parādu jūgā nonākušajai valstij steidzami jāveic nepieciešamās reformas. Ministri vienojās Grieķijai izmaksāt 6,8 miljardus eiro (4,77 miljardus latu). Starptautiskais Valūtas fonds Grieķijai piešķirs 1,8 miljardus eiro.

Vašingtonā sākušās Eiropas Savienības un ASV sarunas par brīvās tirdzniecības līgumu, kas varētu ilgt divus gadus. Ja šo vienošanos izdosies noslēgt, tas kļūs par pasaulē plašāko brīvās tirdzniecības līgumu. Sarunu sākumu aptumšo ASV spiegu skandāls, atklājoties, ka amerikāņu slepenais dienets izsekojis arī ES institūcijas. Līgumam pretojas arī Francija, kas kategoriski atsakās mīkstināt savu līdzšinējo nacionālās kultūras aizsardzības politiku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu