Sadziedājušies • IR.lv

Sadziedājušies

4
Rasa Sarnoviča un Jānis Feldmanis pa īstam saskatījās pirms trim gadiem Dziesmusvētkos.
Ieva Alberte

Ne jau tikai Līgo svētkos uzzied papardes zieds. Arī Dziesmusvētkos satiekas ļaudis, kas pēc tam vairs nešķiras

Jānis no somas izņem rāmīti. Tajā viņš redzams, apskāvis Rasu, kurai galvā rudzupuķu vainags. Bilde uzņemta pirms trim gadiem Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Fonā Mežaparka estrāde. «Mūsu pirmā kopējā bilde. Kad sakašķējamies, man atliek uz to paskatīties, un ir tā, nu, citādi ap sirdi,» saka Rasa. Muzikālu kašķu gan nav, jo «tādi nemaz nevar būt tāpēc, ka Jānim ir muzikālā izglītība, man nav, ja viņš saka – ir šķībi -, tad tā arī ir». 

Rasa dzied kopš bērnudārza laikiem. Balsi turējusi švaki, taču skolas korī uztrenējusies un dziedājusi vēl vienā korī – Vivat. Savukārt Jānis beidzis kora klasi Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā. «Vienpadsmit gadu vecumā ar kori izbraukāju Venecuēlu, Ameriku. Fantastika!» 

Mana meitene baltās zeķēs

Rasa un Jānis iepazinās, dziedot Rīgas Franču liceja jauktajā korī. Jānis tolaik mācījās 12.klasē, Rasa – klasi zemāk. «Viņa bija kora vecākā. Eksāmenu laikā palika brīvs brīdis, aizgāju tāpat vien papļāpāt.» Meitene patika. Lai būtu iemesls satikt vēlreiz, nolēma kādam koristam paredzētu ielūgumu uz savu izlaidumu nodot caur Rasu. Par to paziņoja vēstulē Draugiem.lv. To lasot, Rasa pamanīja, ka ar Jāni viņai sarakste bijusi jau iepriekš – kad visiem koristiem prasīja datus. Jānis toreiz rakstīja, ka savu mobilā telefona numuru nedos, pietikšot ar viņa e-pastu. «Neko sev čalis!» Rasa nodomājusi. Jānis paskaidro: labāk mobilo neatstāt, jo, ja nenāks uz mēģinājumiem, diriģents zvanīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu