Lai nav jārīko kāzas • IR.lv

Lai nav jārīko kāzas

4
Jaunbūve plānota kā telpa dažādiem publiskiem pasākumiem un lai izrādītu to, kas arī bez šā centra top un taps dažādās citās darbnīcās.

Ko rīdziniekiem var dot jaunais centrs Koka Rīga Grīziņkalnā

Jau vairāk nekā mēnesi Rīgā ir atklāts koka ēku renovācijas centrs Koka Rīga Krāsotāju ielā 12. Kā tas darbojas un palīdz pilsētniekiem saprast un mācīties koka arhitektūras noslēpumus, iespējams, ir par agru spriest, jo paveikti darbi vēl nav redzami. Cik var spriest pēc informācijas mājaslapā Kokariga.lv, pēc atklāšanas nekāda darbība centrā nav notikusi. Ja neskaita kultūras mantojuma gada balvas pasākumu.

Šā iemesla dēļ reālu darbību apspriest nevaram, varam runāt par ideju un izpildījumu. Ideja – noteikti apsveicama. Mērķis – attīstīt Grīziņkalna koka arhitektūras kultūrvēsturisko kompleksu kā starptautiski atzītu nacionālas nozīmes kultūras tūrisma produktu – ambiciozs. Ja vēl izdodas piesaistīt pašvaldības un Eiropas naudu – pavisam super!

Labi, ka koka arhitektūras centri attīstās tieši rajonos, vietās, kur vēsturiskās koka ēkas ir saglabājušās. Ir restaurēta vēsturiskā koka māja Krāsotāju ielā, kas ir viena no vecākajām koka celtnēm Grīziņkalna apkaimē, aptuveni 140 gadus veca. Ēkā iekārtoti četri dzīvokļi, lai parādītu Grīziņkalna rūpniecības rajona tipisku sadzīvi četros posmos no 1876. līdz 1991.gadam. Uzbūvēta telpa sabiedriskiem pasākumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu