Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Sievišķīgu traci (pat ar lidojošām kafijas tasītēm) piedzīvojis Taivānas parlaments — valdošās partijas un opozīcijas pārstāves sakāvās, kad deputāti diskutēja, vai būtu jāatceļ tikai pirms gada ieviestais kapitāla pieauguma nodoklis.

Nedēļas notikumi pasaulē


Krievijas Ārlietu ministrija paudusi sašutumu par PSRS simbolikas izrādīšanas aizliegšanu Latvijā.
Arī Krievijas Valsts domes NVS lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis paziņojis, ka «padomju un nacistu simbolu pielīdzināšana ir zaimošana». Saeima pagājušajā nedēļā pieņēma likuma grozījumus, kas publiska pasākuma laikā aizliedz izmantot PSRS un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas.

Itālijas tiesa pirmdien piespriedusi bijušajam premjeram Silvio Berluskoni septiņus gadus ilgu cietumsodu par dzimumattiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu Karimu el Marugu (attēlā) un varas ļaunprātīgu izmantošanu. Berluskoni arī uz mūžu liegts ieņemt kādu publisku amatu. Spriedums gan nestāsies spēkā, kamēr nebūs izmantotas visas pārsūdzības iespējas.

Vācijas Ifo institūta biznesa pārliecības indekss šāgada jūnijā palielinājies līdz 105,9 punktiem, salīdzinot ar 105,7 punktiem maijā. Tas skaidrojams ar uzņēmumu vadītāju optimisma kāpumu attiecībā uz situāciju nākotnē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu