Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Rīgas pils ugunsgrēka seku likvidēšanas darbus finansēs no Rīgas pils būvniecības darbiem
valsts budžetā plānotā finansējuma, otrdien nolēma valdība. Avārijas seku likvidēšanas prognozētās izmaksas tiks noteiktas tuvākajā laikā. Otrdien pēc pils apsekošanas projektētāji, inženieri un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvji secināja, ka situācija pils telpās ir labāka, nekā bija gaidīts. Ugunsgrēks, kas izcēlās 20.jūnija vakarā, nopostījis 3200 kvadrātmetru.

Eiropas Parlamenta ekonomikas un monetāro lietu komiteja pirmdien balsojumā atbalstīja Latvijas pievienošanos eirozonai. Šonedēļ par politisku atbalstu eiro ieviešanai lemj Eiropadome, bet 9.jūlijā Briselē ES finanšu ministru padome pieņems formālu lēmumu par eiro ieviešanu 2014.gada janvārī, un oficiāli tiks noteikts latu pret eiro maiņas kurss.

Pārtikas preču un bezalkoholisko dzērienu cenas Latvijā atbilst 87% no Eiropas Savienības vidējā līmeņa, kas ir septītais zemākais rādītājs no visām dalībvalstīm, liecina Eurostat dati. Zemākais cenu līmenis fiksēts Polijā (61% no ES vidējā), Rumānijā (67%), Bulgārijā  (68%) un Lietuvā (77%). Augstākais – Dānijā (143%, Zviedrijā (124%) un Austrijā (120%).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu