Sešas gardas receptes, kā iemarinēt gaļu, sieru un dārzeņus Jāņu mielastam
Vistas marināde
Bezpiedevu jogurtā iemaisa divas ēdamkarotes karija un Garam Masalas pastas. Masā ieliek vistas gaļu un tur nakti ledusskapī. Pirms cepšanas marinādei ļauj notecēt, vistu pirms grilēšanas kādu laiciņu patur istabas temperatūrā. Jogurta ietekmē gaļa kļūst maiga un sulīga, marinādes asumu var regulēt pēc vēlēšanās.
Krista Baumane, kulinārijas bloga Krista.lv autore
Vistas tikka marināde
250 gramiem bezpiedevu jogurta pievieno sarīvētu īkšķa lieluma ingveru, 3 daivas sasmalcināta ķiploka, 1 ēdamkaroti romiešu ķimeņu, 1 tējkaroti malta kanēļa, 1 ēdamkaroti Kajennas piparu, 1 tējkaroti sāls un 2 ēdamkarotes laima vai citrona sulas. Marinādē ievieto 1 kg nelielos gabalos sagrieztas vistas gaļas, atstāj marinēties uz 12 stundām.
Linda Johnson, restorāna StockPot līdzīpašniece
Siera marināde
Aizvākojamā traukā liek šķēlēs sagrieztu halumi vai citu grila sieru. Saberž un pievieno sauju garšaugu: timiānu, rozmarīnu, salviju, raudeni. Pievieno smalki sarīvētu puscitrona mizu, rupji sakapātu pusi sarkanā čili ar sēklām un četras lielas, viegli saspiestas ķiploka daivas. Uzlej olīveļļu, lai pilnībā pārklājas siers un zaļumi, aizvāko un tur divas stundas istabas temperatūrā, tad vismaz sešas stundas ledusskapī.
Signe Meirāne, žurnāla Četras Sezonas galvenā redaktore
Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:
Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.