Seši papardes ziedi • IR.lv

Seši papardes ziedi

6
Foto — Reinis Hofmanis, F64
Anda Burve-Rozīte

Kādā pavasara dienā pirms dažām nedēļām Regīna un Kaspars Gasūni nolēma apprecēties pēc astoņu gadu kopdzīves un sešiem bērniem, kas aug viņu ģimenē

Gatavs, meitiņ, apsedzies. Sareģistrējos ar savu ilggadējo sievu. Četri viesi. Divi no tiem piešancēja par lieciniekiem. Sīkie ar aukli mājās,» tā Kaspars Gasūns ierakstīja tviterī dažas stundas pēc laulību ceremonijas ar Regīnu 18.maijā. «Kaut n reižu piekodinājām – bez pantiņiem! -, panesās «dzīve ir gara, mūžs ir īss». Nācās pārtraukt. 47 gados īsākā ceremonija esot,» sešu bērnu tēvs atstāsta situāciju Ogres laulību reģistrācijas birojā. «Nācās apgriezt spārnus arī kundzei ar sintezatoru. Bija savs maģis ar All You Need Is Love ieejot un Can’t Take My Eyes off You izejot.»

Kaspars (36) studējis reliģijas pētniecību Teoloģijas fakultātē, vēlējies karjeru zinātnē. Taču, kad pirms vienpadsmit gadiem viņa pirmajā laulībā piedzima dēls, sāka strādāt ienesīgākus darbus, galvenokārt saistītus ar tulkošanu. 

Viņa otrā sieva un piecu jaunāko bērnu māte Regīna (32) absolvējusi Kultūras akadēmiju, un pēcāk, sirds vadīta, sākusi mācīties medicīnu – vēlējās kļūt par vecmāti. «Praktiskās pieredzes posms!» jaunā sieviete sirsnīgi smejas par to, kā bērnu rindiņa «izjaukusi» mācību plānus. Pēc 1.kursa viņai nācās paņemt pauzi, jo gaidīja vecāko atvasi – Paulu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu