Astoņnieks par 40 latiem • IR.lv

Astoņnieks par 40 latiem

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš

Kamēr politiķi un augstskolas debatē par studiju kvalitātes uzlabošanu, internetā simtiem sludinājumu piedāvā pirkt vai pārdot diplomdarbus

Ātrā palīdzība, ja paši netiekat galā ar savu studiju darbu – tik «draudzīgi» noformulēts sludinājums piedāvā par maksu uzrakstīt kursa, bakalaura vai maģistra darbu jebkurā Latvijas augstskolā. Populārākajā interneta sludinājumu vietnē Ss.lv izveidota pat atsevišķa sadaļa «Kursa darbi, referāti, diplomdarbi», kur pircēju un pārdevēju ievietoto sludinājumu skaits jūnija vidū pārsniedza 460.

Sazinos ar vienu no darbu pārdevējiem un izsaku interesi par referātu psiholoģijā. «Kurai universitātei?» pārjautā sieviete un tad atsaka: «Diemžēl Latvijas Universitātei es nerakstu. Tāpēc, ka es pati tur piestrādāju.»

Citi rakstītāji ir atsaucīgāki un deviņu lappušu referātu Dzimumu stereotipi reklāmās sola trīs dienās par 20 latiem. Kursa darbs ekonomikā vasaras sesijas karstumā dabūjams par 75 latiem. Bakalaura darbs maksā 100-250 latu, jārēķinās ar 2-4 nedēļām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu